top of page

Over Marcella

Marcella Mesker was de beste tennisspeelster van Nederland tussen 1981 en 1986. Zij bereikte de 31ste positie op de wereldranglijst en won in 1986 het WTA-toernooi van Oklahoma City. In het dubbelspel won zij 10 titels waaronder de dubbelfinale van de Australian Open en de halve finale van de US Open.

Na haar actieve carrière richtte zij zich op de journalistiek, waar zij bekendheid geniet als tenniscommentator voor NOS Studio Sport. Sinds 1987 is haar vertrouwde stemgeluid bij tenniswedstrijden op radio en televisie te horen en als tennisanalist is zij een veel gevraagde gast in talkshows op televisie. In 2022 ontving zij de Theo Koomen Award voor het beste sportverslag van het jaar: de toernooizege van Tim van Rijthoven in Rosmalen.

Bijna vijftien jaar lang was zij toernooidirecteur van de Siemens Open. Samen met Ivo Pols was zij verantwoordelijk voor de groei van de internationale ATP-Challenger op de Mets Tennisbanen in Scheveningen. Hiervoor ontvingen zij in 2006 de internationale ATP-Challenger Award alsmede de Promotieprijs van Den Haag.

 

In haar boek ‘Vrouwen op het Centre Court’ (2007) schrijft zij aan de hand van anekdotes uit de tenniswereld over vrouwen aan de tennistop. Ze gunt ons een intieme blik achter de schermen van 30 jaar vrouwentennis en is tevens zeer openhartig over haar eigen ervaringen.

Voor bedrijven en organisaties is Marcella een ervaren spreker. Vrouwelijk leiderschap en het beste uit jezelf halen zijn onderwerpen waar zij graag over spreekt. 

Bestuurlijke ervaring heeft zij opgedaan als bestuurslid van sportkoepel NOCNSF, secretaris WTA (Womens Tennis Association), vicevoorzitter IC van Nederland, voorzitter Business Club Klein Zwitserland en lid Adviesraad voor Sport in Den Haag.

Vanaf 2020 houdt Marcella zich ook bezig met het produceren van podcast en video en geeft zij communicatie- en mediatrainingen.

Marcella is partner van de Zweed Martin Bohm en samen hebben ze een dochter.

Marcella Mesker op Wimbledon

CV

Tennisprofessional

Tennisprofessional van 1979-1988, 7 x Nationaal Kampioen, toernooizege Oklahoma City,

Radio en televisie

Tenniscommentator voor NOS Studio Sport,  Ziggo Sport,  ESPN en BNR Nieuwsradio. Tennisanalist in diverse talkhows op televisie.

Opleiding

Gymnasium Sorghvliet in Den haag, ‘Effective writing skills’ aan de Barry University in Florida en ‘Interview en Presentatie Televisie’ bij Opleidingsinstituut Santbergen.

Bestuur

NOCNSF (2014-2018), voorzitter Business Club Klein Zwitserland (2011-2014), Adviesraad voor Sport (2006-2014), IC van Nederland (1998-2008),  Womens Tennis Association (WTA,1982-1988)

Awards

Theo Koomen Award voor beste sportverslag in 2022, Oeuvre Award Haags Sportgala 2019

bottom of page